Poděkování

Oldřich Štromer napsal(a) 29.07.2011 12:12:
Chtěl bych touto cestou poděkovat celému kolektivu vaší Slavonické renesanční společnosti. Články z vašich internetových stránek mě hodně pomohly při pátrání po rodokmenu mé rodiny a také mě umožnily podrobně se seznámit s krajem, kde moji předkové po staletí žili. Dohledal jsem předky v nejstarších dochovaných matrikách farností Slavonice, Cizkrajov a Staré Hobzí až do roku 1675. Tito moji předkové žili převážně v Mutné, dále pak ve Slavonicích a Starém Hobzí až do roku 1945. Můj praděda se narodil roku 1864 v Mutné a v roce 1895 se odstěhoval do Litovle na Hané, kde se oženil. Odtud pocházím já. Zvláště bych chtěl poděkovat paní Mgr. Zdeňce Chadimové, která mě byla nápomocná při hledání kontaktu na pana Kurta Strommera z Kuchen u Geislingenu, rodáka z Mutné, který s vaší společností organizoval setkání rodáků ve Slavonicích v roce 2004. Již více jak půl roku si sním dopisuji. Máme společného předka, kterým byl Lorenz Strommer (1807-1873) z Mutné č.p.10. Ještě jednou děkuji. Oldřich Štromer z Hané.

Zdeňka Chadimová napsal(a) 19.08.2011 22:17:
Vážený pane Štromere, ani nevíte, jak jste mě Vaším příspěvkem potěšil. Někdy už na člověka padá malomyslnost, zda to probouzení občanské společnosti má cenu. A když pak někdo napíše jako Vy, vleje to novou krev do žil Ještě jednou díky. Ještě, mám v němčině pamětní knihu Mutné, mohla bych Vám ji poslat, ale vzhledem k tomu, že se na ní podílel pan Kurt Strommer, ji určitě budete mít. Mějte se hezky a ještě jednou díky - Zdeňka Chadimová, Slavonice

Ester Tonková napsal(a) 13.01.2015 05:58:
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,kde je možné tyto internetové stránky dohledat? Také jsem měla předky ,kteří byli ze Slavonic,i můj otec se zde narodil..S pozdravem Tonková.

Zdeňka Chadimová napsal(a) 14.01.2015 09:53:
Vážená paní Tonková, prohledejte web www.slavonice-zlabings.eu - je tam mimo jiné kontakt na koordinátora projektu pana Tomáše Heczka. Určitě se s ním nějak domluvíte.

Údaje odpovědi na příspěvek

Je potřeba vyplnit všechna pole označená hvězdičkou *!

Reklama

reklama - Stavební huť Slavonice, spol. s .r.o.
reklama - Apartmány pod věží - stylové a luxusní apartmány ve Slavonicích
reklama - Spolek pro park v Maříži
reklama - Ubytování U Berušky
reklama - Graselovy stezky